Boboteaza cu Sfantul Vasile

Format: 16.5X23.5 CM
ISBN: 978-973-136-837-5
Status: in stoc

Boboteaza cu Sfantul Vasile

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 32

Te plictiseÈ™ti când stai la slujbă în biserică? Și eu, uneori, mărturisesc. Sau poate È›i se par greu de înÈ›eles cuvintele cântărilor È™i slujba e cam lungă, aÈ™a că preferi să ieÈ™i în curte È™i să te joci cu prietenii. Sau chiar să nu mai vii deloc la biserică. Te înÈ›eleg perfect! Sau poate că, uneori, privind la sfinÈ›ii zugrăviÈ›i, te gândeÈ™ti că stau acolo, încremeniÈ›i pe perete din vremuri de poveste, È™i că, în fond, ce legătură au ei cu viaÈ›a ta? Ori poate că, într-adevăr, au? 
Te‑ai gândit vreodată că teologia nu este doar pentru teologi È™i că, în definitiv, ar putea deveni mai captivantă decât cel mai bun roman? 
Sunt convinsă că la aceste întrebări ai propriile tale răspunsuri È™i vei putea scrie chiar tu însuÈ›i o carte despre asta. Între timp, dacă încă stai pe gânduri, poate È›i‑ar prinde bine să citeÈ™ti aceste rânduri despre niÈ™te copii ca È™i tine, care È™i‑au pus È™i ei aceleaÈ™i întrebări. 
Tatiana Petrache

Pret: 18.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Astăzi, poate mai mult decât în alte epoci, având în vedere È™i dificultăÈ›ile legate nu numai de supravieÈ›uirea noastră materială ci, în principal, de posibilitatea de a ne practica È™i mărturisi credinÈ›a, de a ne creÈ™te copiii în valorile tradiÈ›ionale creÈ™tine, de a ne exprima libertatea de conÈ™tiinÈ›ă etc., există un sentiment mai puternic al apropierii de acele vremuri de pe urmă, descrise simbolic în Apocalipsă. 
      Părintele Athanasie vorbeÈ™te, cu discernământ, în favoarea unei înÈ›elegeri depline È™i exacte a momentului acum în care trăim È™i a felului cum se cuvine să‑l întâmpinăm, iar nu să ne preocupăm exclusiv de problemele care vor veni, È™i să cădem într‑un fel ghicire a viitorului, care este cu totul nefolositoare sufleteÈ™te. Părintele nu este un tâlcuitor È™tiinÈ›ific al textului Apocalipsei, ci un creÈ™tin care îÈ™i pune importanta problemă a modului cum vor trăi, mai exact cum vor rezista, în acele vremuri primejdioase, cei credincioÈ™i. Când vor fi acele presiuni de închinare la Antihrist, fără precedent în istorie, oare cum vor rezita creÈ™tinii? Chiar pe baza textului cărÈ›ii Apocalipsei, părintele răspunde:
      „Cu adevărat, păzirea poruncilor È™i credinÈ›a în numele lui ­Iisus Hristos este acea axă bipolară pe care se sprijină această virtute atât de fundamentală È™i atât de necesară a răbdării. Păzi­rea poruncilor naÈ™te curăÈ›ia inimii, iar credinÈ›a în Iisus Hristos aprinde flacăra iubirii. Acestea două împreună atrag harul lui Dumnezeu, iar rezultanta tuturor acestora creează minunea răbdării, a rezistenÈ›ei”.

    • pspanDorul sufletului dupa Dumnezeu /spanbr /spanO perspectiva crestin ortodoxa privind interpretarea biblica /spanbr /span /spanbr /spanUtilizand tot ce este valoros din cercetarea istorico-critica /spanbr /spansi din domeniile conexe, dr. Mary Ford demonstreaza, fara ­tagada si cu acuratete, de ce hermeneutica biblica trebuie sa se intoarca la abordarile si metodele exegetilor cres­ti­nis­mului primar, in special, ale celor apartinand traditiei Bisericii Ortodoxe. /spanbr /spanOncepand cu Evul Mediu Tarziu, interpretarea biblica in cres­­tinismul apusean a fost in mare masura calauzita de meto­do­logia istorico-critica... Veriga indispensabila dintre exegeza si viata duhovniceasca a fost foarte mult trecuta cu vederea, cu urmarea ca preocuparea pentru fagaduinta evanghelica a mantuirii din Evanghelii a fost subordonata cercetarii stiintifice a textului. /spanbr /spanAtentia autoarei este indreptata in mod consecvent spre in­trebarea de baza: Dupa ce tanjeste sufletul? Ea raspunde la intrebare printr-o critica atenta a orientarilor de interpretare neortodoxe (de la Spinoza la exegetii contemporani) si prin dovedirea faptului ca o hermeneutica inspirata de Sfintii Parinti poate fi fidela textului, in timp ce il conduce pe citi­tor spre descoperirea a ceea ce inseamna a fi „fiu al lui Dumnezeu”. Autoarea reuseste sa demonstreze ca interpretarea biblica autentica si competenta este intrinsec legata de viata credintei. /spanbr /spanAceasta carte importanta este o comoara care ii va interesa in special pe clericii si pe studentii in teologie, dar si pe laicii care traiesc profunda nazuinta a sufletului dupa Dumnezeu. /spanbr /spanPr. John Breck/span/p
    • Experiența vederii lui Dumnezeu (θεοπτία) de către Sfinți, tradiția isihastă și filocalică, precum și cultul Bisericii nu sunt în acord cu concepțiile teologiei post‑patristice, care discreditează cele trei dimensiuni ale vieții bisericești – experiența vederii, isihasmul și cultul – și, în esență, nu fac altceva decât să protestantizeze teologia ortodoxă. 
      Teologia post‑patristică aspiră să tâlcuiască Scripturile folosind ca instrument rațiunea, închipuirea și gândirea speculativă, iar nu inima. Vrea dumnezeiasca Euharistie fără arderea inimii, fără Rugăciunea inimii, se referă la „on­tologia persoanei”, iar nu la urcușul omului de la după chip la după asemănare, adică la îndumnezeire. Vorbeşte despre întâi‑stătătorul adunării euharistice, iar nu despre proroc, vorbeşte despre Învierea lui Hristos fără trăirea tainei Răstignirii, care reprezintă tradiţia isihastă de nevoință. Aspiră să răspundă la subiectele pe care le lansează cultura contemporană şi nu se referă la biruința lui Hristos, la biruința creștinului prin puterea lui Hristos împotriva diavolului, a stricăciunii şi a morții. Se preocupă de lume, şi nu de transfigurarea omului, vorbeşte de estetică şi artă şi trece cu vederea asceza rânduită de Părinți. Doreşte să primească răspunsuri la întrebări ale culturii contemporane şi nu se interesează de împărtășirea omului de slava tainei Crucii şi a Învierii lui Hristos. 
      Aceasta este problema teologiei post‑patristice și a oricărei alte teologii care nu este bisericească. 
      Mitropolitul Ierótheos 
      al Nafpaktosului și Sfântului Vlasie

watch series