Calatorie in Cappadocia. Intampinarea Domnului in patria Sfantului Vasile cel Mare

Format: 16.5x23.5 cm
ISBN: 978-973-136-957-0
Status: in stoc

Calatorie in Cappadocia. Intampinarea Domnului in patria Sfantului Vasile cel Mare

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 32

SĂRBĂTORI MARI PENTRU CEI MICI
Aici, dragă cititor, mic sau mare, vei afla câte ceva despre cea mai importantă întâlnire cu putinÈ›ă din viaÈ›a unui om, È™i cum o poÈ›i trăi chiar tu. Vei mai afla că nu ai neapărat nevoie de un balon, avion sau o rachetă spaÈ›ială ca să zbori spre cer. Dimpotrivă, acest zbor neobiÈ™nuit poate presupune o pogorâre. Vei putea descoperi că nu e nevoie să evadezi în imaginar ca să te convingi că viaÈ›a merită trăită È™i lumea e frumoasă. E de ajuns să deschizi bine ochii sufletului È™i vei vedea cât de minunat este totul. Chiar uluitor!
Pe de altă parte, în jurul marii întâlniri se È›ese o serie de alte întâlniri cu tâlc, care îi ajută pe eroii noÈ™tri să înÈ›eleagă enigma călugărului misterios. Suntem aproape de dezlegarea misterului! După patru volume de frământări È™i întrebări, iată că apar È™i niÈ™te răspunsuri certe.
Taina însă este departe de a fi epuizată... 
Tatiana Petrache

Pret: 18.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • pspanDorul sufletului dupa Dumnezeu /spanbr /spanO perspectiva crestin ortodoxa privind interpretarea biblica /spanbr /span /spanbr /spanUtilizand tot ce este valoros din cercetarea istorico-critica /spanbr /spansi din domeniile conexe, dr. Mary Ford demonstreaza, fara ­tagada si cu acuratete, de ce hermeneutica biblica trebuie sa se intoarca la abordarile si metodele exegetilor cres­ti­nis­mului primar, in special, ale celor apartinand traditiei Bisericii Ortodoxe. /spanbr /spanOncepand cu Evul Mediu Tarziu, interpretarea biblica in cres­­tinismul apusean a fost in mare masura calauzita de meto­do­logia istorico-critica... Veriga indispensabila dintre exegeza si viata duhovniceasca a fost foarte mult trecuta cu vederea, cu urmarea ca preocuparea pentru fagaduinta evanghelica a mantuirii din Evanghelii a fost subordonata cercetarii stiintifice a textului. /spanbr /spanAtentia autoarei este indreptata in mod consecvent spre in­trebarea de baza: Dupa ce tanjeste sufletul? Ea raspunde la intrebare printr-o critica atenta a orientarilor de interpretare neortodoxe (de la Spinoza la exegetii contemporani) si prin dovedirea faptului ca o hermeneutica inspirata de Sfintii Parinti poate fi fidela textului, in timp ce il conduce pe citi­tor spre descoperirea a ceea ce inseamna a fi „fiu al lui Dumnezeu”. Autoarea reuseste sa demonstreze ca interpretarea biblica autentica si competenta este intrinsec legata de viata credintei. /spanbr /spanAceasta carte importanta este o comoara care ii va interesa in special pe clericii si pe studentii in teologie, dar si pe laicii care traiesc profunda nazuinta a sufletului dupa Dumnezeu. /spanbr /spanPr. John Breck/span/p
    • În zilele noastre, foarte mulţi oameni, care au cunoscut adâncurile întu­ne­coase ale necredinţei, dar din mila lui Dumnezeu au fost scoşi din acest iad şi chemaţi la lumină, se nasc la o nouă viaţă, cu totul diferită de aceea pe care au trăit‑o până atunci. Arareori însă omul ajunge să-şi simtă bolile duhovniceşti, şi, dacă nu se deprinde să fie cu luare-aminte la neputinţa sufletului, nu se va alipi de el pocăinţa lăuntrică. Fără aceasta, viaţa duhovnicească nu va avea un reper, şi el se va abate lesne pe un drum greşit. De la bun început viaţa duhovnicească a credinciosului este important să aibă o orientare corectă – de aceea e necesar să-i vorbim despre viclenia patimilor sufletești, să-i deschidem ochii asupra acelei lumi lăuntrice întunecate pe care el urmează să o înfrunte şi care deseori se ascunde sub aparența virtuţii şi a dreptăţii.
      Scopul acestei cărţi a arhimandritului Lazăr Abaşidze, sihastru din munţii Georgiei, este ca, sprijinindu-se pe îndru­mările Sfinţilor Părinţi din vechime şi ale Părinţilor timpurilor din urmă, să-i deştepte, să-i pună în gardă, să-i protejeze pe creştinii începători, arătându-le unele ­curse ale bolilor sufleteşti ascunse, adâncul căderii noastre şi ­viclenia ­du­hurilor rele, încât să poată pricepe şi evita singuri „virtuţile” părelnice, sub care pot fi disimulate mişcări tainice ale sufletului bolnav.

      Cartea de faţă reprezintă ediţia a doua a volumului Despre bolile tainice ale sufletului, apărut pentru prima dată la Editura Sophia în 2012.
watch series