Pe urmele Mantuitorului. Insemnari din calatoria la Ierusalim

Format: 13x20 cm
ISBN: 973-9364-32-2
Status: in stoc

Pe urmele Mantuitorului. Insemnari din calatoria la Ierusalim

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Oastea Domnului
Numar de pagini: 383

În toamna anului 1925 s-a făcut cel dintâi pelerinaj românesc la Locurile sfinte (...) pe unde a umblat È™i a învăÈ›at Mântuitorul...
Am plâns pe locul unde Și-a vărsat scumpul Său Sânge pentru mine È™i iertarea mea. Am plâns lângă Mormântul Lui, de unde au ieÈ™it învierea È™i viaÈ›a mea. Pentru mine È™i viaÈ›a mea, această călătorie a fost o răspântie de hotar. Sub braÈ›ele crucii È™i lângă lespedea Sfântului Mormânt mi-am înnoit făgăduinÈ›a È™i hotărârea: să-I slujesc Lui, să-mi pun toată viaÈ›a în slujba Lui, să mă jertfesc pentru El È™i lucrul Lui (...)
MulÈ›umesc È™i din acest loc Scumpului meu Mântuitor pentru darul cel mare de care m-a învrednicit. Cartea aceasta iese ca o rugăciune de mulÈ›umire pentru acest dar.
Domnul să binecuvânteze cu dar de mântuire sufletească pe cei ce o vor citi.
Părintele Iosif Trifa

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • "Dragostea este singurul mod în care putem cuprinde o altă fiinÈ›ă umană în nucleul cel mai lăuntric al personalităÈ›ii sale. Nimeni nu poate deveni pe deplin conÈ™tient de esenÈ›a unei alte fiinÈ›e omeneÈ™ti dacă nu o iubeÈ™te. Dragostea ne face în stare să vedem trăsăturile È™i caracteristicile esenÈ›iale ale persoanei iubite ba chiar mai mult, vedem potenÈ›ialul din persoana iubită care nu este încă actualizat. Mai mult, prin dragostea sa, cel care iubeÈ™te îi permite persoanei iubite să îÈ™i actualizeze potenÈ›ialul. Făcându-l pe cel iubit conÈ™tient de ceea ce poate fi È™i deveni, el face ca aceste potenÈ›ialităÈ›i să devină realitate". (Viktor E. Frankl)
      Se spune că omul trebuie să se străduiască din toate puterile sale atunci când vrea ceva (de exemplu, să se căsătorească), dar să nădăjduiască ajutorul numai de la Dumnezeu, fără să îÈ™i pună măcar cea mai mică nădejde în propriile sale eforturi. Următorul fragment din pelerinul rus subliniază ideea că, oricât de frumoase ar fi teoriile oamenilor de È™tiinÈ›ă, toate acestea, în lipsa rugăciunii È™i a unei vieÈ›i trăite în Biserică, nu sunt nicidecum suficiente pentru a ne ajuta:
      "Ce mare deosebire se află între SfinÈ›ii PărinÈ›i È™i înÈ›elepÈ›ii lumii, care vin cu îndrumări scoase dintr-o cugetare seacă! Mintea caută să se îndemne: fă cutare È™i cutare faptă bună, înarmează-te cu bărbăÈ›ia, întrebuinÈ›ează puterea voinÈ›ei, încredinÈ›ează-te de bunele urmări ale faptelor bune; curăÈ›ă mintea È™i inima de gânduri deÈ™arte, umple locul lor cu cugetări pline de învăÈ›ătură, fă binele È™i vei fi cinstit È™i liniÈ™tit; trăieÈ™te aÈ™a cum o cer mintea È™i conÈ™tiinÈ›a. Dar vai! În ciuda tuturor străduinÈ›elor, toate acestea nu îÈ™i ating È›inta fără rugăciunea deasă È™i fără milostivirea lui Dumnezeu, pe care ea o atrage".
      AÈ™adar, să cerem de la Dumnzeu să se facă voia Lui în viaÈ›a noastră, să ne arate calea pe care să mergem È™i, dacă este bineplăcut Lui, să ne ajute să găsim persoana potrivită cu care să întemeiem o familie binecuvânată.

      Andrei Drăgulinescu

watch series