Minunile Domnului

Format: 14/20
ISBN: 978-606-509-522-9
Status: in stoc

Minunile Domnului

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Renasterea
Numar de pagini: 620

A avea acces la minunile Mântuitorului despre care vorbesc pericopele evanghelice duminicale e la fel de important ca şi accesul nostru la cuvintele Lui, la tainele Lui, la învăţătura Lui, chiar dacă acceptarea şi înţelegerea minunilor ne poate părea dificilă, dacă nu imposibilă. Dacă nu dorim să reducem învăţătura creştină la o simplă gnoză, la o ideologie sau la un studiu simplu şi searbăd al istorisirilor evanghelice, fără un interes serios pentru înţelegerea semnificaţiilor lor profunde, atunci va trebui să ne apropiem de aceste minuni cu convingerea că ele sunt cel puţin la fel de importante ca si cuvintele Mântuitorului, ca si El însusi. Prin intermediul minunilor, omul este invitat să-şi fundamenteze viaţa şi existenţa nu pe siguranţa determinismului orb, ci pe taina lui Dumnezeu şi pe libertatea Sa absolută, creatoare şi restauratoare, care poate da şi restaura viaţa. Aceasta din urmă este alternativa şi invitaţia pe care părintele Serafim Papacosta a propus-o de la amvon ascultătorilor săi şi pe care acum o adresează cititorilor acestei cărţi (Pr. conf. univ. dr. Alexandru Moldovan

Pret: 85.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Scurtă descriere a cărţii:Antologia pe care o prefaţăm reprezintă un buchet de studii patristice şi hagiografice care vin să întărească ideea fundamentală a unui encomion al Sfântului Grigorie de Nyssa: prezența lucrătoare a Duhului Sfânt în fiecare dintre casnicii Săi, chiar dacă formal sau aparent diferită (căci fiecare context reclamă o formă potrivită!). De la Sf. Grigorie de Nyssa și Sf. Macarie Egipteanul, amândoi reprezentanți iluștri ai teologiei și spiritualității secolului al IV-lea, și până la sfinții secolului al XX-lea (nu îl voi menționa aici decât pe Sf. Paisie Aghioritul), studiile Părintelui Cătălin Pălimaru acoperă multe epoci și multe generații, multe etnii/ popoare și multe arii geografice, făcând referire la aspecte misionare, polemice, doctrinare, ascetico-mistice, filocalice, martirice, catehetice etc. Deși majoritatea acestor studii au fost publicate în revista Renașterea la moment aniversar sau comemorativ, acum, când sunt adunate împreună într-un volum, ele dau viziunea de ansamblu a modului în care lucrarea Duhului Sfânt, diversificată în formă dar unitară în scop, asigură vitalitatea și creșterea Bisericii ca Trup mistic și eclezial al lui Hristos.
      Pr. lect. univ. dr. Adrian PodaruScurtă descriere a cărţii:Antologia pe care o prefaţăm reprezintă un buchet de studii patristice şi hagiografice care vin să întărească ideea fundamentală a unui encomion al Sfântului Grigorie de Nyssa: prezența lucrătoare a Duhului Sfânt în fiecare dintre casnicii Săi, chiar dacă formal sau aparent diferită (căci fiecare context reclamă o formă potrivită!). De la Sf. Grigorie de Nyssa și Sf. Macarie Egipteanul, amândoi reprezentanți iluștri ai teologiei și spiritualității secolului al IV-lea, și până la sfinții secolului al XX-lea (nu îl voi menționa aici decât pe Sf. Paisie Aghioritul), studiile Părintelui Cătălin Pălimaru acoperă multe epoci și multe generații, multe etnii/ popoare și multe arii geografice, făcând referire la aspecte misionare, polemice, doctrinare, ascetico-mistice, filocalice, martirice, catehetice etc. Deși majoritatea acestor studii au fost publicate în revista Renașterea la moment aniversar sau comemorativ, acum, când sunt adunate împreună într-un volum, ele dau viziunea de ansamblu a modului în care lucrarea Duhului Sfânt, diversificată în formă dar unitară în scop, asigură vitalitatea și creșterea Bisericii ca Trup mistic și eclezial al lui Hristos.
      Pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru

watch series