Sfintii ne cheama. 15 file din Sinaxarul inimii mele

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9678-40-4
Status: in stoc

Sfintii ne cheama. 15 file din Sinaxarul inimii mele

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 192

Voi nu trebuie să È™tiÈ›i ce-am pătimit noi acolo (în temniÈ›e). Voi trebuie să È™tiÈ›i trei lucruri. Cum am intrat noi în închisoare? Ne-am asumat jertfa. Cum am trăit în închisori? Am făcut din închisori mănăstiri. Cum am ieÈ™it? Am ieÈ™it învingători. Nu ne-au înfrânt. Am ieÈ™it din prigoana aceasta cu fruntea sus.
Părintele Ștefan Marcu, noul mărturisitor

Ciprian Voicilă este unul dintre condeiele cele mai importante din lumea ortodoxă contemporană din România. În cartea de faÈ›ă pune înaintea inimilor noastre chipuri de sfinÈ›i, unii canonizaÈ›i, alÈ›ii în curs de canonizare, alÈ›ii canonizaÈ›i de evlavia populară.
Ceea ce impresionează la aceste icoane aÈ™ternute în scris este evlavia pe care autorul o are faÈ›ă de ele. Autorul nu ne prezintă doar niÈ™te 15 fiÈ™e biografice, ci ne ajută să ne împrietenim cu aceÈ™ti eroi ai credinÈ›ei, făcându-le loc È™i în inimile noastre. De la părinÈ›i cu viaÈ›ă sfântă, cum sunt părintele Paisie de la Sihla sau Dionisie de la Colciu, până la mucenici È™i mărturisitori ca părintele Gherasim Iscu sau Gheorghe Jimboiu, până la sfinÈ›i precum Ambrozie de la Optina sau Iov din Uglea, prietenii lui Hristos prezentaÈ›i în această carte ne cheamă È™i pe noi pe calea sfinÈ›eniei...
Editorul

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Cu ajutorul lui Dumnezeu, vede lumina tiparului o carte cu alte noi mărturii despre minunile Sfântului Nectarie în ţara noastră. Cu ani în urmă, în anul 2003, tipărind primele mărturii despre minunile Sfântului Nectarie pe pământul românesc, am scris şi despre Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, numind‑o Eghina românească. Sintagma a intrat în sufletele credincioşilor. Anii au trecut, şi de atunci am mai tipărit o mulţime de mărturii despre minunile sfântului, ultima carte purtând chiar titlul Sfântul Nectarie – Noi minuni la Mănăstirea Radu Vodă.

      Aflând însă o mulţime de mărturii făcute de sfânt şi în alte locuri din ţara noastră, unde sunt biserici cu hramul său sau unde se află părticele din sfintele sale moaşte sau icoane ale sale, mi‑am dat seama că Eghina românească este de fapt în fiecare loc din ţara noastră unde sfântul şi‑a arătat lucrarea. Am selectat deci pentru acest volum mărturii despre diferite daruri pe care sfântul le face oamenilor necăjiţi. Deşi am mai tipărit un volum despre ajutorul dat celor bolnavi (cu titlul Sfântul Nectarie – Vindecări minunate), totuşi şi în acest volum mărturiile majoritare sunt cele despre oameni vindecaţi de diferite boli. Dar şi celelalte – despre oameni fără loc de muncă, sau aflaţi în diferite alte încercări, impresionează la fel de mult. 

Carti scrise de acelasi autor

    • Parcă îl È™i aud pe cititor, grăindu-È™i în sine, exasperat: „Încă o carte cu sfinÈ›i! Sunt prea multe cărÈ›i! Iar eu nu am decât o viaÈ›ă. Trebuie să mai È™i făptuim, nu doar să citim!" Dreptatea, trebuie să o recunosc, e de partea cititorului.

      Timpul nu mai are răbdare. Iar viaÈ›a e în altă parte. ViaÈ›a veÈ™nică, nestricăcioasă. SuspendaÈ›i între aceste două stări sufleteÈ™ti, între două titluri livreÈ™ti, de la o vârstă încolo învăÈ›ăm să ne drămuim clipele. De aceea, am considerat a fi potrivit să extrag din biografiile a 12 sfinÈ›i È™i din cuvintele lor insuflate de Duhul Sfânt ceea ce mi s-a părut mie că este esenÈ›ial.
      Majoritatea acestor purtători de Dumnezeu au crescut în Grecia: tărâm nu doar mitic, ci È™i palpabil, unde cerul senin, nemărginit îmbrăÈ›iÈ™ează pământul cu miros de trandafiri, unde Athon-ul se oglindeÈ™te în undele scrlipitoare ale Mării Egee. I-aÈ™ fi zis cărÈ›ii „Din Elada cerească," dacă Elada nu ar fi rămas, în mentalul colectiv, tărâmul zeilor, rămas pustiu în faÈ›a Crucii izbăvitoare a Domnului nostru Iisus Hristos.
      Prin toate biografiile zugrăvite aici trece ca o rază caldă Rugăciunea Preadulcelui Nume al Domnului nostru Iisus Hristos. ToÈ›i sfinÈ›ii È™i cuvioÈ™ii portretizaÈ›i în acest volum sunt vlăstare ale isihasmului. Prin urmare, toÈ›i ne pot călăuzi pe drumul mântuirii noastre, de la primul pas, al curăÈ›irii de patimi, la luminarea minÈ›ii È™i a inimii, pregătindu-ne pentru întâlnirea cu Domnul, în Lumina Sa negrăită È™i nezidită.
      Ciprian Voicilă

watch series