O vedenie despre Rai si iad. Viata de dupa moarte

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8633-61-9
Status: in stoc

O vedenie despre Rai si iad. Viata de dupa moarte

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: De Suflet
Numar de pagini: 224

Sfântul Gavriil ne îndeamnă prin explicarea vedeniei avute de maica Ecaterina – în care sunt înfățiÈ™ate atât fericirea drepţilor, cât şi chinurile păcătoşilor – să vedem cerul şi Biserica într-un fel care să ne apropie de Dumnezeu.
Duhul ispititor al vremii încearcă să‑l atragă pe om cu ispite şi plăceri trupeÈ™ti de tot felul, făcându-l să uite cu totul de suflet È™i de nevoile acestuia. Păcatele îi urâţesc pe oameni, şi orice lucru săvârÈ™it pe pământ îi va chinui în veÈ™nicie pe cei care nu se pocăiesc, pe când virtuţile, faptele bune şi iubirea vor dăinui veşnic în sufletul omului.
Descrierea fericirilor Raiului ne arată că există o altă lume în care trăiesc sufletele celor drepți, unde dom­nesc pacea şi frumuseţea. Să ajungi în acea lume e cu pu­tinţă doar prin credința în Domnul nostru Iisus Hristos È™i printr‑o viață evlavioasă, pe când desfătarea de bunătăţile pământeÈ™ti, în deplină uitare de suflet È™i de nevoile acestuia, nu aduce pace È™i odihnă sufletului, ci dezamăgire şi nelinişte.
Doar o viață evlavioasă pe pământ este adevărata înţelepciune È™i numai aceasta aduce omului pacea, liniştea È™i bucuria, iar în viața viitoare – fericirea veşnică.

O carte despre rostul faptelor bune, al virtuţilor,
al iubirii de aproapele, şi despre felul în care acestea
sunt răsplătite în viaţa de apoi.

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Traducere din limba greacă de prezvitera Anca Curelaru

      Dacă o iubim pe Maica Domnului cu adevărat, să o bucurăm.
      Să retezăm, de dragul ei, păcatul.
      Să nu păcătuim nici cu cuvântul, nici cu lucrul și nici cu gândul.
      Să ne închinăm pe noi binelui, virtuții, după cum și ea a făcut.
      Astfel, și numai astfel, ne arătăm dragostea pentru Maica Domnului, credința și evlavia noastră.

      Cum a vieţuit Născătoarea de Dumnezeu? Ce creştere a primit? Cu ce se îndeletnicea? Singura carte care ne spune câte ceva în această privinţă este „Prima Evanghelie” a lui Iacov. În această carte, Iacov ruda Domnului (fiu al lui Iosif din femeia lui, Salomea) vorbeşte despre tatăl său Iosif, despre Fecioara Maria şi despre părinţii ei. Lucrarea aparţine secolului I d.Hr., pe când încă Maica Domnului mai trăia. Este de înţeles astfel marea ei însemnătate.
      Faptul că această carte nu este cuprinsă în cărţile Noului Testament nu înseamnă şi că ea este respinsă de Biserică. Şi alte două epistole ale Sfântului Clement, socotite la început ca făcând parte din Canonul Noului Testament (Canonul 85 al Sfinţilor Apostoli), au fost scoase mai târziu în afara „canonului”. Nu cumva acum aceste epistole au ajuns la „coşul celor nefolositoare”? Iar dacă nu sunt inspirate de Duhul Sfânt înseamnă de aici că sunt întru totul greşite?
      Se poate dar ca „Prima Evanghelie” să nu fie inspirată de Duhul Sfânt; aflăm însă din ea multe despre Maica Domnului, lucruri pe care Biserica le a primit ca originale.
      Din această carte aflăm că părinţii Sfintei Fecioare au fost Ioachim şi Ana, precum şi faptul că vreme de mulţi ani aceştia nu au avut niciun copil. Pe ea se întemeiază sărbătoarea Zămislirii de către Sfânta Ana a Sfintei Fecioare (9 decembrie), precum şi toată imnologia acestei sărbători. La fel şi sărbătoarea şi imnologia Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie), sărbătoarea şi imnologia Intrării în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie), precum şi o parte a imnologiei sărbătorii Naşterii Domnului.
      Aşadar, aceleaşi elemente pe care le a luat Biserica din „Prima Evanghelie”, făcându le cântări şi praznice, am luat şi noi din această carte şi le am prelucrat aici spre „cinstea şi pomenirea” Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu.
      „Prea sfântă Maica lui Hristos Dumnezeu, cu străluciri prea luminate luminează cugetul meu cel cuprins de întunericul cel rău al necunoştinţei, ca dobândind lumină dumnezeiască, să povestesc slăvirile tale pururea Fecioară” (Cântarea a 9 a, Utrenie, 17 aprilie).

watch series