Rugaciunea Domneasca. Sfintele taine. Catehismul in povestiri

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-506-3
Status: in stoc

Rugaciunea Domneasca. Sfintele taine. Catehismul in povestiri

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 144

Un elev minor a fost întrebat la un examen:‒ Care este cea mai necesară şi mai importantă rugăciune?‒ Rugăciunea Domnească, a răspuns blând băiatul, acea rugăciune pe care ne-a lăsat-o Însuşi Dumnezeu, Răscumpărătorul nostru. „Aşa să vă rugaţi – spune El în Sfânta Sa Evanghelie – Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău; vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ”.‒ Şi care cerere crezi că este mai necesară decât celelalte?‒ „Facă-se voia Ta” – a spus el cu adâncă evlavie.‒ De ce?‒ Pentru că, a răspuns băiatul, eu însumi nu ştiu ce este mai bine şi mai folositor pentru mine, de aceea şi trebuie în orice împrejurare să Îi spun lui Dumnezeu: „Facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ”. Numai ceea ce ni se întâmplă din voia lui Dumnezeu, oricare ar fi ea, a adăugat băiatul după o scurtă pauză, este bine şi folositor pentru om!

Pret: 9.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Cine dă, lui își dă. Regina zdrențuroasă

      Într-o zi, o femeie înfăşurată în zdrenţe străbătea uliţele cetăţii, bătând din poartă în poartă şi cerând milostenie. Nu prea avea noroc, căci mulţi îi adresau vorbe de ocară, unii preasmuţeau câinii asupră-i, iar alţii îi aruncau doar coji de pâine mucegăită şi cartofi stricaţi. Numai doi bătrânei, care locuiau într-o casă micuţă de la marginea satului, o poftiră în casă cu ge nerozitate. — Şezi un pic de te încălzeşte! spuse moşul, în vre me ce soţia sa pregătea o ulcică de lapte şi o felie mare de pâine. A doua zi, în cetate se petrecu un lucru nemaipo menit! Un slujbaş regesc aduse fiecărei familii câte o invitaţie la palat. Neaşteptata invitaţie tulbură toată cetatea, iar după- amiaza toate familiile, gătite în stra ie de sărbătoare, sosiră la castel. Fură duse într-o im punătoare sală de ospeţe şi fiecăreia i se dădu un loc anume. După ce se aşezară toţi la masă, servitorii începură să servească mâncarea. Dar... la vederea acesteia, un mur mur de dezaprobare şi indignare se auzi în toată sala! 12 Cine dă, lui îşi dă În fapt, servitorii puneau sârguincioşi pe farfurii tuturor cartofi stricaţi, pâine mucegăită, resturi de mâncare deteriorată etc. Numai în farfuriile celor doi bătrânei, aşezaţi undeva la un colţ al mesei, puseră cu politeţe rafinate şi delicioase feluri de mâncare. La o vreme, în sală îşi făcu apariţia şi femeia cu haine zdrenţuite. Cu toţii amuţiră! — Aţi primit, astăzi, întocmai ce mi-aţi dat voi mie ieri! zise ea. Apoi, scoţându-şi hainele ei zdrenţuroase, rămase în straiele cele aurite, presărate cu nestemate. Era însăși …regina lor

       

      Astfel de pilde nu sunt teorii academice expuse de teologi, nici povești inventate, cu finaluri previzibile. Ele sunt mărturii ale experienței și luminării dobândite de-a lungul secolelor de către căutători duhovnicești, care și-au închinat viețile lui Dumnezeu. Acești căutători s-au purificat și au fost curățiți prin nevoințe neobosite, rugăciuni, post și înfrânare. Împărtășind generos această experiență, ei ne îndeamnă pe toți să aspirăm la o viață duhovnicească profundă, accesibilă tuturor, căci ea reflectă esența creștinismului.

watch series