Psaltirea mica Schitul Lacu brosata
Colectia: Alte carti
Autor:

Cartea Psalmilor cuprinde in sine tot ceea ce este mai folositor in toate. Ea profeteste cele viitoare, insemneaza fapte istorice, da legi pentru viata, arata ce trebuie sa facem si, ca sa spunem intr-un singur cuvant, este o adevarata comoara de invataturi bune, punand la indemana fiecaruia, dupa sarguinta lui, tot ceea ce ii este de folos.

Editura: Chilia Buna-vestire
Format: 11x17 cm
ISBN: 978-618-83787-0-4
Numar de pagini: 368


Status: momentan indisponibil
Pret: 20.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • In chilia Cinstitei Cruci a mănăstirii Stavronikita, în ultimii ani ai vieţii sale, stareţul Tihon primea monahi de pe întregul Munte Athos, printre ei – şi pe viitorul sfânt Paisie Aghioritul. Înainte de a muri, stareţul Tihon i-a lăsat moştenire Cuviosului Paisie chilia sa, promiţându-i că „va veni să se vadă cu el”. Cuviosul Paisie îşi amintea mai târziu: „Era 10 septembrie 1971, miezul nopţii. Eu mă rugam şi deodată am văzut cum intră în chilie Stareţul meu! Am sărit, i-am prins picioarele şi le-am sărutat cu evlavie. Nu am înţeles cum s-a desprins din mâinile mele, a intrat în biserică şi a dispărut. Desigur, nimeni nu înţelege cum se petrec asemenea întâmplări. Şi acestea nu se pot explica logic, de aceea se şi numesc minuni. Am aprins îndată o lumânare (în timpul în care s-a întâmplat aceasta, ardea doar candela), pentru a însemna în calendar ziua în care mi s-a arătat Stareţul, ca să nu uit. Când am văzut că aceea era ziua adormirii lui (10 septembrie), m-am întristat foarte tare că această zi trecuse pe neobservate pentru mine. Mă gândesc că bunul părinte mă va ierta, pentru că în ziua aceea, de la răsărit până la apus, am avut mulţi vizitatori, obosisem mult, eram la capătul puterilor şi uitasem absolut de toate. Altfel, aş fi înfăptuit ceva, ca să-mi aduc şi mie folos, şi pe stareţ să-l bucur cu o priveghere de noapte”.

    • Texte prezentate și traduse din limba siriacă de Sebastian P. Brock și Susan Ashbrook Harvey

      Volumul de față conține 15 texte despre Viețile Sfintelor Femei ale Orientului Sirian aparținând secolelor al IV-lea-al VII-lea d.Hr. Această lucrare s-a născut din două preocupări: mai întâi, din interesul de a face ca moștenirea bisericilor siriene să devină accesibilă publicului larg, iar, în al doilea rând, din dorința ca izvoarele scrise despre viețile acestor femei să devină disponibile.
      Femeile ale căror vieți au fost incluse în acest volum sunt în general puțin știute astăzi, chiar și de către specia­liști, deși unele dintre ele au fost personaje importante în timpul lor sau figuri ce s-au bucurat de o mare popularitate în cultul medieval al sfinților. Unele dintre aceste povestiri au un caracter legendar, altele, unul istoric; ambele situații exprimă varietatea și frecvența contribuțiilor femeii la viața religioasă a comunităților creștine. 

      Sebastian P. Brock a studiat limbi clasice (greacă și latină) și orientale (ebraică și aramaică) la Universitatea Cambridge înainte de a-și susține teza de doctorat la Universitatea Oxford cu o temă despre textul Septuagintei. A con­ferențiat la Universitățile Birmingham, Cambridge, între 1974 și 2003 fiind conferențiar la catedra de Studii Siriace a Universității Oxford. A publicat foarte multe lucrări de specialitate și a editat un mare număr de traduceri.

      Susan Ashbrook Harvey este specialistă în Antichitatea târzie și creștinismul bizantin. A publicat numeroase articole și recenzii legate de ascetism, aghiografie, imnogra­fie, omiletică în creștinismul primar. A predat la Univer­sitățile Brown, Nord Carolina, Greensboro și Rochester.

watch series