Convorbiri duhovnicesti cu preotul ortodox englez Andrew Phillips
Colectia: Alte carti
Autor:

Majoritatea romanilor simpli nu cunosc mare lucru despre Anglia,asa cum majoritatea englezilor simpli nu cunosc mare lucru despre Romania. Acestia din urma,in contact cu plaiurile,cultura si spirutalitatea noastra,se declara placut suprinsi sa afle aspecte mai profunde,mult mai profunde decat rezulta din descrierile presei moderne sau din povestile cu vampiri. 

Editura: Babel
Format: 10x15 cm
Numar de pagini: 80


Status: momentan indisponibil
Pret: 2.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Stiinta expresiei figurii ia in consideratiune pe omul intreg. Deoarece figura poate fi observata mai cu usurinta, si pe aceasta se oglindesc nu numai toate miscarile sufletesti dar si aproape toate miscarile interne corporale, de aceea ea va observa figura inainte de toate. De aici si denumirea.
      Dupa cum am accentuat deja, nu exista nici o boala care sa atinga numai parti izolate din corp (cu exceptia ranilor); la orice imbolnavire sufera tot corpul.
      Intregul corp isi schimba forma precum si culoarea, totusi aceasta schimbare se prezinta destul de deslusit numai in parti izolate, spre a putea fi bine observata. De asemenea, se schimba si tinuta corpului, aceasta este insa izbitoare numai atunci cand schimbarile formelor devin insemnate. Un corp incarcat lucreaza chiar altfel decat unul sanatos, asa ca se poate recunoaste starea sanatatii si dupa activitatea sa. Toate aceste momente sunt luate in seama de catre stiinta expresiei figurii, ea observa asadar forma ca si tinuta corpului, culoarea ca si miscarea lui. Pentru a cunoaste insa toate schimbarile trebuie sa observam mai intai pe omul sanatos.

      Louis Kuhne (1835-1901) a fost un naturopat (doctor naturist) german foarte cunoascut pentru metodele hidroterapeutice cu apa rece care erau menite sa imbunatateasca functia de detoxifiere a organismului stimuland partea inferioara a abdomenului.

      Kuhne era un vegetarian strict si le interzicea pacientilor sai folosirea zaharului si a sarii in dieta. Punctul sau de vedere conceptual asupra cauzei imbolnavirii era corpul uman supraincarcat cu toxine care in timp duce la degradarea organelor interne. El a subliniat importanta unei digestii adecvate si evitarea constipatiei. Baile de frictiune ale lui Kuhne, constau in asezarea pacientilor intr-o cada cu apa relativ rece (aproximativ 10-14° C pentru o baie de frictiune - in instructiunile originale - desi astazi sunt preferate temperaturi usor mai ridicate) si frecarea cu o panza aspra la nivelul partii inferioare a abdomenului sau a organelor genitale. Stimularea nervilor de catre apa rece ajuta la eliminarea toxinelor. Inginerul Valeriu Popa, unul dintre cei mai cunoscuti naturopati din Romania, a studiat lucrarile si metodele de vindecare ale doctorului Kuhne din care s-a inspirat in tratamentele sale naturiste si pe care l-a citat deseori in lucrarile sale, prin aceasta demonstrand ca metodele de vindecare ale doctorului Kuhne nu si-au pierdut valoarea odata cu trecerea timpului.

watch series