Calea spre fericire

Format: 10x15 cm
ISBN: 978-973-87424-2-0
Status: in stoc

Calea spre fericire

4 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agaton
Numar de pagini: 64

Să fii refugiat din Basarabia şi despărţit de familie, să fii condamnat pe motive politice la 25 ani închisoare la vârsta de 20 ani, să-ţi vezi sfârşitul vieţii pământeşti că se apropie după 11 ani de temniţă şi să poţi afirma că eşti un om fericit, pentru cei mai mulţi dintre noi pare cu neputinţă.

Aceasta se poate prin credinţă. Prin credinţă, suferinţa se transformă în bucurie. Viaţa lui Valeriu Gafencu ne arată aceasta. Faptul că Valeriu a descoperit calea spre fericire reiese din scrisorile trimise celor dragi din care am extras aceste sfaturi  prin bunăvoinţa d-nei Eleonora Colgiu, sora lui Valeriu, şi a d-lui Neculai Trifoiu, coordonatorul cărţii “Studentul Valeriu Gafencu – Sfântul Închisorilor din România” în care au fost publicate aceste scrisori.

Revelaţia fericirii trăită de Valeriu in infernul închisorilor, este o lecţie din care noi, care trăim în libertate, să învăţăm că nu mai avem dreptul să ne plângem de nimic când fericirea este la îndemâna oricui – Iisus Hristos, credinţa în cuvântul Său, ascultarea poruncilor Sale, urmarea virtuţilor Sale. Aceasta este viaţa fericită. Restul e deşertăciune.

Pret: 5.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (4) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2023-04-13 13:15:56
Aveti cele mai bune carti

:
5.0
2023-04-10 08:50:31
Re: Buna ziua, Oferta de carte o gasiti in sectiunea Contact - Oferta de carte.
-------------------------------
in data de 2023-04-09 16:03:17, Egri Diana Roxana a scris:
"DORESC SA MI SE TRIMITA OFERTELE DE CARTI"

:
5.0
2023-04-09 16:03:17
DORESC SA MI SE TRIMITA OFERTELE DE CARTI

:
5.0
2022-12-06 00:48:52
Aș dori 3carti ale lui Gafencu mulțumesc din suflet

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

    • Editie ingrijita de Pr. Nicolae Nicau
      Profunzimea înţelepciunii părintelui Proclu Nicău este bine cunoscută de credincioşii moldoveni şi nu numai. Trăind ca simplu monah, cu o viaţă închinată întru totul ascultării de Dumnezeu, sihastrul din Munţii Neamţului aşezat la Mitocul Bălan după îndelungi ascultări din diferite mănăstiri sub povaţa părintelui Cleopa Ilie şi după ispitele şi vieţuirea în pustie, continuă să povăţuiască turma cea cuvântătoare pe calea mântuirii.

      Fiind nepotul părintelui Proclu, am considerat plăsmuirea cărţii de faţă ca o datorie morală. Cunoscându-i viaţa duhovnicească îndeaproape, am căutat să conturez învăţătura curată a monahului Proclu, pe deplin folositoare sufletului şi întotdeauna ortodoxă. Nu am trecut cu vederea nici frumuseţea limbajului neaoş moldovenesc zugrăvit în cuvintele pline de înţelepciune ale părintelui, totul îmbrăcat într-o cadenţă asemănătoare Patericului.

      Este foarte folositor pentru orice creştin să cunoască aceste sfaturi şi poveţe ale părintelui Proclu în legătură cu diverse probleme, întrucât va putea, astfel, să se lumineze mai mult şi va şti mai bine cum să le depăşească. Fiind o carte duhovnicească, se impune a fi citită cu luare aminte, pentru maturizarea şi progresul spiritual al credinciosului. Volumul se prezintă ca o sinteză a feluritelor sfaturi şi îndrumări ale părintelui Proclu date schivnicilor, monahilor, preoţilor şi oamenilor din lume şi tratează diferite probleme din mai multe perspective. De exemplu, progresul în dobândirea adevăratei smerenii ne va călăuzi spre progresul în dobândirea adevăratei iubiri, apoi a păcii inimii, a iertării celor care ne-au greşit etc.

      Dorim din adâncul inimii ca toţi creştinii să se folosească de această lucrare în viaţa lor duhovnicească, iar atunci când o vor răsfoi şi vor găsi cuvinte folositoare şi înălţătoare de suflet, să înalţe rugăciune de iertare şi pentru noi, păcătoşii.

      Fie să avem parte de rugăciunea părintelui Proclu, să-l simţim aproape, să ne mângâie şi să ne călăuzească pe drumul ce duce la Dumnezeu.

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Curăția inimii este idealul pentru care au luptat toți sfinții. Ea este, în același timp, strădania pe care Dumnezeu o caută cel mai mult la om. Copiii înșiși sunt mai aproape decât oricine de această curăție și merită tot efortul din partea noastră spre a-i ajuta și a-i învăța să o păzească.

      Volumul „Curăția” îi introduce pe cei mici în logica Duhului Sfânt, unde nu pot încăpea cearta, răutatea, cuvintele urâte. Harul inimii curate, primit la Botez, poate fi păstrat prin cultivarea bunătății și prin atenția la schimbul de informații și influențe care are loc, prin cele cinci simțuri, între sufletul omului și lumea din afara sa. Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii sunt cele mai eficiente mijloace la care vom apela pentru a curăța și a face să strălucească inima care, inevitabil, se poate murdări atunci când facem greșeli mai mici sau mai mari.

      Celor care se străduiesc pentru curăția inimii, Dumnezeu le oferă desfătarea raiului încă din viața aceasta: ei gustă pacea inimii, bucuria, căldura dragostei, credința, blândețea și toate darurile Duhului Sfânt, după cum arată și minunata întâmplare din viața Sfântului Serafim de Sarov, povestită de Motovilov.

      Cuprins
      Ghicitoare / 4
      Cum să „facem rost” de o inimă curată?
      Inima curată – darul lui Dumnezeu la Botez / 8
      Cum să păzim inima, ca să rămână curată?
      Bunica «Închide ușile!» / 10
      Ce privim? / 14
      Televizorul duhovnicesc / 16
      Ce vorbim? Sf. Macarie cel Mare și femeile înțelepte / 20
      Cărămida / 24
      Cinci „uși” inundate de har / 26
      Cum să curățim inima, dacă se murdărește?
      O vizită importantă / 32
      Spovedania și Împărtășania / 36
      De pază la ușile inimii / 37
      Cu inima curată, pentru o viață luminată
      „Ai văzut înger?” / 38
      Bibliografie / 40

    • Unii, negăsindu-L pe Iisus în inimi, dau buzna să-L caute prin gropi. Nu aşa zice Scriptura? Vor zice : ,,L-am găsit pe Hristos. Este aici, ba aici” (Mt. 24,23, Mc. 13,21). Şi vor mai zice: ,,Doamnelor şi domnilor, bucuraţi-vă! Dacă mai era cineva dintre voi care se îndoia că nu a existat Iisus, iată noi venim cu dovezi! Iisus a fost printre noi, a existat. O mică omisiune însă – dacă trupul este aici înseamnă că nu a înviat… fiindcă a fost un biet om, nu Dumnezeu”. Dacă avem deja o Biserică a Sfântului Mormânt şi dacă avem deja adevărul despre Sfântul Mormânt, de ce oare mai căutăm alt mormânt şi alt adevăr!?... Dacă avem un Iisus pe Care în adevăr Îl ştim ca persoană istorică, mort pe Cruce, Înviat şi Înălţat, oare de ce mai căutăm un alt Isus (Iisus)!?... Oare nu se poate observa!? Biserica Sfântului Mormânt revarsă şi astăzi, în credincioşi, după atâtea veacuri, dragoste, evlavie şi pietate. Bietul Talpiot, cu sicriele lui goale, nu are însă puterea decât să dea naştere unor manifestări idolatre. Cuprins Preliminarii 99 Un tsunami antihristic planetar 101 Între realitatea Învierii lui Hristos şi falsul Mormânt al lui Iisus 108 Semănătorii de confuzie, îndoială şi răutate 114 Scurt dialog în tinda Bisericii 135 Moartea luminoasă şi mormintele întunecate 137 Adevăratul Mormânt al lui Iisus şi Lumina lui Sfântă 147 Simcha Jacobovici - fals după fals, sub “brandul” Iisus 150 De la Mormântul gol descoperit de Sf.Elena la sicriul gol descoperit de Jacobovici 154 Conspiraţie deconspirată! 169 Opinii şi reacţii 172 Trei etape apocaliptice din mass-media 176 Bibliografie si note 183

watch series