Noul Martirologhion

Format: 14x24 cm
ISBN: 978-606-666-550-6
Status: in stoc

Noul Martirologhion

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Doxologia
Numar de pagini: 420

Prezenta editie reprezinta traducerea din limba greaca veche a editiei Noului Martirologhion, de Sfantul Preacuvios Nicodim din Sfantul Munte Athos,  editia a II-a, tiparita cu sprijinul lui S.K. Skatharos, Atena, 1856.  Datorita contextului  istoric, ni s-a parut oportun sa nu intarziem publicarea unui astfel de proiect inedit – prezentarea vietii unor noi-mucenici mai putin sau deloc cunoscuti in spatiul editorial romanesc – si am lasat traducerea slujbelor acestora (scrise de diversi autori, nu doar de Sfantul Nicodim) pentru o noua editie adaugita.

Mircea Ştefan

Pret: 38.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Vasta antologie de texte mistice patristice si bizantine, Filocalia cuviosilor Macarie al Corintului si Nicodim Aghioritul, publicata la Venetia in 1782, cuprindea doar o selectie de scrieri duhovnicesti ale autorilor rasariteni. Limitele acestei selectii erau cele ale bibliotecilor si manuscriselor la care au putut avea acces realizatorii ei in secolul XVIII.

      Astazi cercetarea metodica a scos la iveala scrieri si autori filocalici ramasi necunoscuti autorilor din 1782.

      Acest volum restituie cititorului roman interesat de literatura filocalica un grupaj reunind cateva nume si opuscule uitate, recent editate: cea de-a doua serie de capitole ale cuviosului Ioan Carpathiul (sec. VI–VII), formidabilul discurs exegetic, dogmatic si mistic la Schimbarea la Fata al sfantului Ioan Damaschinul († 749), un opuscul mistagogic despre ierarhii si o fascinanta cuvantare la Schimbarea la Fata ale cuviosului Grigorie Sinaitul († 1346), recent descoperita serie a celor 109 capitole isihaste ale ucenicului lui Grigorie Sinaitul, care a fost patriarhul isihast Calist I († 1363), precum si o explicare a cuvintelor rugaciunii lui Iisus si o serie de capitole dogmatice despre fiinta, energiile, lumina si harismele dumnezeiesti apartinand sfantului Marcu al Efesului († 1445).

      Veritabile nestemate duhovnicesti, aceste texte intregesc fericit tabloul spiritualitatii rasaritene clasice cuprins in Filocalie.

watch series