Picaturi de pe acoperisuri

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-245-1
Status: in stoc

Picaturi de pe acoperisuri

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Cuprins:

In loc de prolog
Despre durere
Despre moarte si viata
Despre integrarea in trupul tainic al lui Hristos
Despre planurile lui Dumnezeu
Despre lupta duhovnicească
Despre rugaciune
Despre autoizolare
Despre sfintenie si harisme
Despre teme bisericesti
Despre pocainta
Despre inclinatii si simturi
Despre „pareri” si „idei”
Despre asceza
Despre gandirea ortodoxa
Atemporalitatea si cadrul spatiu-timp
Despre spovedanie
Despre tacere
Despre rabdare
Despre nerabdare
Sange in schimbul duhului
Despre iertare si mergere
Epilog

Pret: 5.40 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Arhiepiscopia Râmnicului, prin Centrul de studii BrâncoveneÈ™ti de la Mănăstirea Hurezi, a organizat în zilele de 17 È™i 18 septembrie 2016, la Mănăstirea Cozia, un simpozion internaÈ›ional, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, Academia Oamenilor de ȘtiinÈ›ă din România, Academia NaÈ›ională de ȘtiinÈ›ă a Georgiei, Centrul de Studii şi Cercetări Religioase şi Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaică, creÈ™tină È™i islamică) - afiliat FacultăÈ›ii de Teologie din cadrul UniversităÈ›ii Ovidius din ConstanÈ›a, Universitatea din Silesia - Katowice (Polonia) etc.

      Lucrările acestui simpozion, intitulat sugestiv Sfântul Antim Ivireanul – Cultura È™i spiritualitatea europeană È™i caucaziană de la sfârÈ™itul secolului al XVII-lea È™i începutul secolului al XVIII-lea, au fost coordonate de către Părintele Prof. Univ. Dr. Nicolae Dură de la Facultatea de Teologie din cadrul UniversităÈ›ii Ovidius din ConstanÈ›a, Doctor Honoris Causa al Universitatăţii de Stat „Ivane Javakhishvili” din Tbilisi (Georgia), bun cunoscător al culturii şi spiritualităţii georgiene.

      Volumul de faţă cuprinde doar o parte din studiile prezentate la această manifestare academică. Suntem convinÈ™i că lucrarea noastră oferă informaÈ›ii inedite despre personalitatea È™i lucrarea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, Mitropolitul Èšării RomâneÈ™ti, deschizând noi perspective pentru studiile viitoare.

    • Dacă e bine să‑i faci pe atei mai puţin siguri de inexistenţa lui Dumnezeu, este la fel de bine să‑i faci pe teologi mai puţin încrezători în speculaţiile lor. Ar fi chiar extrem de interesant să vezi la fa­cultăţile de teologie o catedră de ateism, care i‑ar putea face pe teologi mai puţin gratuiţi în afirmaţii­le lor superficiale, mai sensibili faţă de omul concret care suferă şi al cărui drum spre Hristos este atât de adesea obstrucţionat de ansamblul unor speculaţii confuze. Nu repari sistemul de încălzire în timpul incendiului şi nu stai pe gânduri în momentul în care lumea se prăbuşeşte. Toate forţele noastre cre­a­toare trebuie să se concentreze pentru a ridica o întreagă generaţie la bucuria nespusă a eliberării – bucurie a slujirii, bucurie a celui ce se numără prin­tre prietenii Mirelui. Şi, dacă s‑ar ivi momentul de a ne vedea înlăturaţi din viaţa socială, ar fi bine ca generaţia aceasta să fie suficient de matură pentru a putea fi generaţia „mărturisitorilor”, a celor care – aşa cum prea frumos spunea odinioară Scrisoarea martirilor din Lyon – vor fi pregătiţi să „stea de vorbă cu Hristos”. Sarcina noastră istorică nu este de a recu­pera formele creştinismului primar, ci de a regăsi acel Maran atha – „Vino, Doamne!” – al începutului şi, de aici, comuniunea cu Biserica ceasului de pe urmă – ceasul care asigură actualitatea tuturor timpurilor, care conferă actualitate mesajului creştin.

      Paul Evdokimov

watch series