Lainici, capodopera a artei romanesti si europene

Format: 21x30cm
ISBN: 978-973-7812-75-9
Status: momentan indisponibil

Lainici, capodopera a artei romanesti si europene

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 264

Cu deosebita bucurie primim de la Dumnezeu chemarea de a scrie prefata la prestigioasa lucrare Lainici, capodopera a artei romanesti si europene, scrisa de Domnul Profesor Universitar Mihail Diaconescu, despre pictura maestrului Grigore Popescu - Muscel.  Autorul, sau mai degraba autorii, sunt doi mari titani ai culturii noastre romanesti, unul in domeniul cercetarii artistice si celalalt pictor de geniu.  Impreuna au alcatuit acest studiu in culoare si cuvant de o profunzime teologica dusa pana la apofatic si de o frumusete contemplativa extatica.  Oricine, citind aceasta carte-album are deschisa o priveliste divino-umana inegalabila, unde ca la o masa mistica nu stii ce sa apreciezi mai mult: misterul, compozitia sau explicatia subtila a celor prezentate.  Fara indoiala ca nimic nu scapa neaprofundat din aceasta gradina edenica a maestrului Grigore Popescu.

Pret: 70.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • „Nădejdea în Dumnezeu este un turn fortificat care nu numai că ne promite izbăvirea de cele rele, dar chiar şi atunci când suntem încercaţi de ispite ne ajută să rămânem netulburaţi. Fiindcă cel care este eliberat de slăbiciunile omeneşti şi se sprijină pe sine prin nădejdea cea cerească, nu numai că reuşeşte foarte repede să scape de cele rele, dar chiar şi când acestea continuă să existe, nu se tulbură, deoarece rămâne drept, punându-şi nădejdea în această ancoră sfântă. Foloseşte-o deci şi tu, şi te vei ridica deasupra tuturor ispitelor”. (Epistola 17)

      „Trebuie ca mintea, cea care este regina şi împărăteasa trupului nostru, să vegheze la porţile simţurilor cu gânduri hotărâte, întărită peste tot şi înconjurată de armele duhovniceşti, care să preîntâmpine, să pună capcane şi să-i împiedice pe vrăjmaşii diavoli să intre. Nu trebuie să le permită mai întâi să intre, şi abia apoi să pornească bătălia împotriva lor, deoarece lupta va fi cu mult mai grea şi, de obicei, este câştigată de cealaltă tabără, care ne fură cununa biruinţei. Exact din această pricină şi Logosul mântuitor, Cel care pe toate le vede cu privire neprihănită, l-a ameninţat că-l va pedepsi, pentru ca lupta noastră să nu devină din cale afară de dificilă şi mult prea greu de câştigat, ci la îndemână şi abordabilă. Şi să nu uităm că ceilalţi legiuitori pedepsesc doar fapta, nu şi pe cel care ne duce în ispita săvârşirii”. (Epistola 107)

watch series