Povesti Europene

Format: 20x26cm
ISBN: 978-5-91926-084-4
Status: in stoc

Povesti Europene

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Editura Roossa
Numar de pagini: 140

Cartea "Povesti Europene" - inca o uşă într-o lume de vrajitoare bune şi răufăcători trădători, printese frumoase şi prinţi curajoşi, nobili sau oameni simpli. Surprinzatoare, este atat de curata intr-un sunet nou şi strălucitor, cu paginile sale de istorie veche, care sunt cunoscute de oameni din timpuri memoriale! Contine 11 povesti europene, doar 2 cunoscute la noi in tara (Ileana Cosanzeana si Frumoasa adormita), personajele principale din imaginile realizate manual imbraca straiele traditionale din tara din care provine povestea. La sfarsit avem un cuprins pe baza de pictograme de unde copilul care nu stie sa citeasca sa-si aleaga povestea care vrea sa-i fie citita, in plus, fiecare poveste are pe margini o culoare specifica,astfel incat atunci cand inchidem cartea sa formeze un curcubeu.

Pret: 35.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Egon Sendler îşi focalizează cercetarea în prezenta lucrare asupra iconografiei mariale bizantine, investigându‑i izvoarele biblice, patristice şi liturgice, punându‑i în lumină marile reuşite şi încercând să‑i sistematizeze – atât cât este cu putinţă – devenirea aproape de două ori milenară. 

      Într‑o primă secţiune, autorul prezintă aşa‑numitele icoane mariale praznicale, legate de sărbătorile care celebrează principalele evenimente din viaţa Maicii Domnului, cu întreaga bogăţie de semnificaţii spirituale pe care reflecţia teologică bizantină le‑a ataşat – în registru dogmatic, omiletic sau imnografic – sâmburelui istorico‑biblic originar, semnificaţii care se regăsesc fidel şi în reprezentările iconografice ale respectivelor praznice. 

      În cea de a doua parte, Egon Sendler degajează din impresionanta tipologie a nenumăratelor icoane închinate Prea Sfintei Fecioare cele mai semnificative tipuri iconografice, explorând în principal marea tradiţie bizantină, dar şi dezvoltările ulterioare pe care aceasta le‑a generat în iconografia răsăriteană, rusă în special, precum şi influenţele pe care le‑a putut exercita uneori în Apus. 

      Privite într‑o astfel de lumină, icoanele Maicii Domnului ne apar nu numai aureolate de strălucirea aurului şi a culorilor, dar şi luminate dinlăuntru de nimbul tainic al înţelesurilor duhovniceşti, cele care le‑au dat substanţă şi chip deopotrivă. 

watch series