• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Staretul meu Iosif Isihastul

Format: 16,5x23,5 cm
ISBN: 978-973-7812-74-2
Status: in stoc

Staretul meu Iosif Isihastul

6 recenzii (nota 4.6)

Colectia: Parinti aghioriti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 444

In nevointa sa ascetica, care a durat patruzeci de ani si care a fost pecetluita cu sange, Staretul a patimit in felurite chipuri si astfel a invatat, a cunoscut si a experimentat toate felurile de lupte ascetice.  De aceea a si invatat in chip neinselat si cu multa intelepciune si discernamant pe cei care au dorit cu multa lepadare de sine sa guste din hrana cea nestricacioasa a Rugaciunii mintii si din apa cea vie a descoperirilor dumnezeiesti de care s-a invrednicit.  Aceste nenumarate comori ale Harului dumnezeiesc, pe care si le invistierise in inima sa, le daruia cu imbelsugare nu numai binecuvantatilor sai ucenici, care il iubeau pana la jertfa, dar si celor care cu credinta cautau margaritarul ascuns si ceresc al DUMNEZEIESTII DRAGOSTE.

Urmasilor sai duhovnicesti si fratilor in Hristos, clerici, monahi si laici, le-a lasat ca mostenire sfanta nu numai invatatura despre lucrarea practica si contemplativa a Rugaciunii mintii si a inimii, dar si nesfarsita sa dragoste si afectiune, nefatarnica lui indelunga-rabdare, povatuirea sa plina de discernamant intru intelepciunea Domnului, ingaduinta lui dusa pana la limita fata de neputinta omeneasca, pilda sa de nevoitor si toate cele care decurg in mod foarte firesc din ea.

Pret: 21.80 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (5) - Pagina 1 din 1
:
4.6
2019-06-18 20:13:58
Re: Această carte este o bijuterie a ortodoxiei, care merita merită sa fie în fiecare pangar bisericesc . Personal am citit-o cu nesaț de 3 ori.
-------------------------------
in data de 2015-06-19 11:42:25, Mihaela a scris:
"O carte minunata care mi-a bucurat sufletul, nu poti sa o lasi din mana. O recomand cu caldura celor care vor sa se indulceasca din vietile Sfintilor parinti ai Sfantului Munte Athos."

:
4.6
2016-09-23 20:29:03
O carte de mult folos sufletesc pe urcusul mantuirii. Multe invataturi si sfaturi din gura unui mare duhovnic. Bunul Dumnezeu sa il mai tina cu noi. Doamne ajuta.

:
4.6
2015-12-29 08:57:39
Am citit cartea când am fost mai tânăr,am recitit-o mai târziu și mai doresc să o recitesc odată,așa de bună este,practic te adâncește în Ortodoxie,este ceea ce nu se dă la televizor...Cred că este cea mai bună carte citită de mine..

:
4.6
2015-06-19 11:42:25
O carte minunata care mi-a bucurat sufletul, nu poti sa o lasi din mana. O recomand cu caldura celor care vor sa se indulceasca din vietile Sfintilor parinti ai Sfantului Munte Athos.

:
4.6
2015-04-07 12:41:16
am dorit sa fac o comanda in total de trei carti, dar imi arata ca am ales doar una . doresc sa ma anunatati cat mai repede pe adresa de mail data, daca imi puteti trimite trei carti, daca nu este posibil sa-mi trimiteti trei carti va rog sa-mi anulati comanda. nu voi ridica coletul daca numai o carte va fi livrata.

:
4.6
2014-04-02 23:10:14
Va rog sa trimiteti si cartea Staretul meu Iosif Isihastul odata cu cele 4 buc ale lui Ciprian Voicila- Sfintii de langa noi

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series