• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Vol. 1 - Cu durere si dragoste pentru omul contemporan

Format: 14,5x20,5 cm
ISBN: 973-86402-0-2
Status: in stoc

Vol. 1 - Cu durere si dragoste pentru omul contemporan

12 recenzii (nota 4.6)

Colectia: Cuvinte duhovnicesti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 384

Marea majoritate a lumii epocii noastre este instruita lumeste si alearga cu o viteza lumeasca mare.  Dar fiindca ii lipseste frica de Dumnezeu - inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu - ii lipseste frana, iar cu viteza, fara frana, sfarseste in prapastie.  Oamenii au foarte multe probleme si cei mai multi sunt foarte ametiti.  Si-au pierdut orientarea. Incet-incet vor ajunge sa nu se mai poata controla pe ei insisi.  Daca cei ce vin in Sfantul Munte sunt atat de zapaciti, atat de incurcati, cu atata neliniste, ganditi-va: ceilalti care sunt departe de Dumnezeu, de Biserica, oare cum sunt?

Pret: 13.08 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (8) - Pagina 1 din 1
:
4.6
2017-04-25 16:53:11
Vreau sa daruiesc aceasta carte sorei mele.

:
4.6
2017-03-19 19:38:44
Buna seara. Imi puteti spune va rog daca "Cu durerea si dragoste pentru omul contemporan" si celelalte volume ale Cuviosului Paisie exista si in limba portugheza si daca da as putea sa cumpar de la dnv? Mulțumesc.

:
4.6
2016-11-12 14:32:24
Toate cele 6 carti sunt minunate.Le-am citit cu mare drag.Sfaturile Sfântului Paisie ne sunt de mare trebuinta în vremurile acestea tulburi. Am citit cartile la recomandarea unui coleg,iar de ziua mea am primit în dar de la o prietenana volumul 4.Le multumesc si le sunt recunoscatoare.Dumnezeu lucreaza prin oameni si prin sfinții sai. Lectura este pe întelesul tururor.Cu siguranta ca nu ve-ti regreta!

:
4.6
2016-04-17 16:25:22
Nu am citit-o dar cu siguranta mi-as dori sa fac acest lucru deoarece mi-a fost recomandata de catre Pr secretar de la Seminarul Teologic unde studiez si sunt sigur ca aceasta carte ma va schimba pe mine ca persoana din toate punctele de vedre.

:
4.6
2016-03-19 16:33:32
doresc să cumpăr vol.1-cu durere și dragoste pentru omul contemporan

:
4.6
2016-01-16 23:33:12
Deosebita carte. Cautam pretexte sa mai citesc un pic cu toate ca nu prea citesc(imi raman carti incepute cu anii) si nici timp nu am. E pentru sufletele noastre "modernizate".

:
4.6
2015-04-27 12:33:51
Hristos a inviat. Sint din Republica Moldova si tare as vrea sa am si eu volumele de carti cu sfaturile si istorisirile Sfintului Cuvios Parinte Paisie Aghioritul. Daca e posibila livrarea si peste hotarele Romaniei as fi foarte recunoscatoare. Va rog sa-mi trimiteti un raspuns la email-ul indicat mai sus si daca aceasta este posibil, care sint conditiile de procurare a volumelor. Multumesc anticipat si Sarbatori frumoase tuturor!

:
4.6
2015-02-25 14:02:39
vreau sa cumpar cartea.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series